Direct naar de contentDirect naar de footer
Zuurkoolstamppot

Zuurkoolstamppot

voor 4 personen

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Was ze goed onder de koude kraan om zetmeel te verwijderen.
  2. Zet de aardappelen onder een laagje water en leg hier de zuurkool en zuurkoolspek bovenop.
  3. Doe de deksel op de pan en kook dit alles in 20 – 25 minuten op middelhoog vuur gaar.
  4. Bak ondertussen de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig. Laat de spekblokjes uitlekken op een stuk keukenrol.
  5. Bereid ook de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Verwijder de zuurkoolspek en giet de aardappelen met de zuurkool af zodra deze gaar zijn. Stamp het geheel met een aardappelstamper fijn. Snij of trek de zuurkoolspek in kleine reepjes en roer deze erdoorheen.
  7. Breng de zuurkool op smaak met zout en witte peper. Doe de gebakken spekblokjes erbij in de pan en roer het geheel goed door.
  8. Serveer de zuurkool direct met een stukje rookworst.

Wat heeft u nodig?

  • 1 kilogram kruimige aardappelen
  • 1 pakje zuurkool naturel (500 gram)
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • zout
  • witte peper

Voor erbij:

  • rookworst of braadworstjes
  • zuurkoolspek