Direct naar de contentDirect naar de footer
Lemon Merengue Pie

Lemon Merengue Pie

Voor 10 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. We beginnen met het deeg voor de bodem. Kneed van alle ingrediënten een soepel deeg. Dit kan met de hand of met een keukenmachine. Vet een bakvorm van 23 cm in met bakspray of boter. Verdeel wat bloem over uw werkblad en rol de deeglap uit. Bekleed vervolgens de vorm met het deeg en prik wat gaatjes in de bodem. Tip:zet de vorm in de vriezer, zo loopt uw deeg niet uit.
  3. Nu is het tijd voor de lemoncurd. Was de citroenen en rasp het gele gedeelte van de schil. Let op, het witte gedeelte is bitter dus probeer om niet te ver te raspen. Voeg dit samen met het citroensap, water, de suiker en de maïzena in een steelpannetje. Zet dit op een laag vuur en roer het continu door. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer inzitten. Na een tijdje wordt het mengsel dikker en ontstaat er een doorzichtige massa. Haal de pan van het vuur en klop de koude boter erdoor. Klop vervolgens ook de 3 eidooiers door het mengsel. Blijf voortdurend roeren, anders stellen de eieren.
  4. Haal de vorm uit de vriezer en giet de lemoncurd op de bodem. Bak de taart in ongeveer 30 minuten af. Laat vervolgens de taart in de vorm afkoelen.
  5. Wanneer de taart volledig is afgekoeld is het tijd voor de merengue laag. Klop de eiwitten stevig. Voeg beetje bij beetje de suiker toe totdat er glanzende, stevige pieken ontstaan. Verdeel het eiwit over de taart. Vervolgens gebruikt u een brander om de eiwitten te kleuren. Heeft u geen brander? Dan kunt u ook de taart nog even 5 à 10 minuten in de oven zetten op 180 graden.

Nu is de citroen meringue taart klaar om gegeten te worden, eet smakelijk!

Wat heeft u nodig?

Bodem
225 gr bloem
160 gr koude roomboter in blokjes
80 gr witte basterdsuiker
1/2 losgeklopt ei
Snuf zout

Lemon curd
50 gr maïzena
130 gr kristalsuiker
Rasp van 2 citroenen
Sap van 2 citroenen
250 ml water
3 eidooiers
60 gr roomboter

Meringue schuim
3 eiwitten
100 gr suiker