- Snijd de kipfilets in gelijke blokjes en kruid met de kipkruiden
- Zet de wokpan op een hoog vuur. Snijd de knoflook en gember in fijne stukjes.
- Giet ongeveer twee eetlepels olie in de hete wokpan en voeg er onmiddellijk de gekruide kipblokjes bij.
- Snijd de andere groenten (bijvoorbeeld een rode paprika een 400 g champignons) in grove, gelijke stukken.
- Breng de kopjes water aan de kook en voeg vervolgens de twee kopjes rijst toe en laat zolang koken dat de verpakking aanraadt. Roer regelmatig om.
- Wanneer de kipblokjes gaar zijn, mogen de ui, knoflook en gember worden toegevoegd.
- Voeg wat later de gesneden groenten erbij. En laat ze ongeveer twee minuten wokken.
- Voeg de kokosmelk en de rode curry bij de kip en groenten. Voeg indien de vissaus, het citroensap en de suiker toe en laat even sudderen op een laag vuurtje.
Serveer onmiddellijk en garneer eventueel met koriander. Eet smakelijk!
Tip: vervang de kipfilet door 500-700 gram bloemkoolroosjes om deze curry vegetarisch te maken