Direct naar de contentDirect naar de footer
Boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamppot

Voor 2 personen

Bereiding

  1. Breng een grote pan water met een snufje zout aan de kook en voeg de aardappels hier aan toe in gelijke groottes. Voeg de gesneden boerenkool toe en laat bovenop de aardappels drijven. Doe de deksel op de pan en kook de aardappels en boerenkool in ca. 20 minuten gaar
  2. Bereid de rookworst zoals vermeld op de verpakking
  3. Giet af en stamp daarna fijn. Voeg de boter, melk en eventueel de mosterd toe en meng tot een smeuïge puree. Breng de boerenkoolstamppot op smaak met een beetje peper, zout en nootmuskaat.

Serveer de stamppot (eventueel nog met wat jus, jammie!) en het is tijd om te smullen!

Wat heeft u nodig?

  • 300 gr gesneden boerenkool
  • 500 gr kruimige aardappels (geschild)
  • 1 rookworst
  • Scheut warme melk
  • 20 gr boter
  • Peper, zout en nootmuskaat naar smaak
  • Eventueel 1 theelepel mosterd