Direct naar de contentDirect naar de footer

Vul uw keuken met winterse geuren

Wij zijn gek op heerlijke gerechten, van Hollandse pot tot aan de lekkerste curry. Nederland staat bekend om de winterse kost, dus een paar winterse klassiekers mogen niet ontbreken in dit overzicht. Maar we nemen ook een kijkje in verwarmende gerechten uit het buitenland.

Stap de keuken in en zet in een handomdraai de heerlijkste gerechten op tafel.

Erwtensoep

Erwtensoep

Voor 8 personen

Bereiding

  1. Breng de erwten met de schouderkarbonades, de speklappen en het water aan de kook. Laat 30 minuten op laag vuur koken. Schep het schuim regelmatig van de soep af en roer goed door. Schraap regelmatig over de bodem van de pan. Zo voorkomt u dat de soep aanbrandt.
  2. Snipper ondertussen de ui. Was de prei en snijd deze in dunne ringen. Schil en snijd de knolselderij in blokjes van 1 cm. Schil de wortel, snijd in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes tijm van de takjes.
  3. Voeg de ui, prei, knolselderij, wortel, laurier en tijm toe en laat de soep 30 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Haal de schouderkarbonades en de speklapjes uit de pan en snijd het vlees in kleine blokjes. Snijd de rookworst in plakjes en roer deze met het vlees door de soep. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.


Verdeel de soep over de kommen en eet smakelijk!

Wat heeft u nodig?

  • 500 gr spliterwten
  • 360 gr schouderkarbonaden
  • 2 speklapjes
  • 2 liter water
  • 2 middelgrote uien
  • 1 prei
  • 900 gr knolselderij
  • 180 gr wortelen
  • 7½ gr verse tijm
  • 1 gedroogd laurierblaadje
  • 280 g rookworst naar keuze

Toch liever iets anders maken?