Direct naar de contentDirect naar de footer

De leukste uitjes in Utrecht

Ontdek de vele bezienswaardigheden in de provincie Utrecht. Zowel voor jong als oud zijn er voldoende mogelijkheden voor een gezellig dagje uit.

Alles op een rijtje

 • Bezoek hét icoon van Utrecht

  Bezoek hét icoon van Utrecht

  Een bezoek aan de Dom mag natuurlijk niet ontbreken. Beklim de 465 traptreden voor een adembenemend uitzicht of laat u verwonderen door de Frans gotische stijl van de kathedraal.

  Meer informatie
 • Per spoor

  Per spoor

  Veel Nederlanders zijn er dagelijks van afhankelijk, maar wat is de geschiedenis van de Nederlandse Spoorwegen? Dat en nog veel meer ontdekt u in het Spoorwegmuseum. Met een levensecht station, spannende attracties en wisselende tentoonstellingen leert u hoe de trein de wereld heeft veranderd.

  Meer informatie
 • Hollandse waterlinie

  Hollandse waterlinie

  Ver weg van de drukte, diep verscholen in de natuur duiken ze plots voor je op: de forten van de Hollandse Waterlinie. Robuuste locaties in een lint tussen Edam en de Biesbosch. De Nieuwe Hollandse Waterlinie is het grootste rijksmonument van Nederland.

  Meer informatie
 • Beestachtig genieten

  Beestachtig genieten

  Er is zoveel te beleven in Dierenpark Amersfoort. Ga op expeditie, sta oog in oog met dieren uit het verleden in het Dino-park of ga lekker klimmen. Verken het dierenpark op een speelse manier met de achterdooroverondervoorlangsjes!

  Meer informatie

Heeft u genoeg inspiratie op gedaan?

Onze receptionistes helpen u tijdens uw verblijf uiteraard graag met alle vragen die u heeft en delen graag hun tips voor de omgeving met u.

Keer terug naar de provincie pagina