Direct naar de contentDirect naar de footer

De leukste uitjes in Overijssel

Ontdek de vele bezienswaardigheden in de provincie Overijssel. Zowel voor jong als oud zijn er voldoende mogelijkheden voor een gezellig dagje uit.

Alles op een rijtje

 • De mooiste Hanzesteden

  De mooiste Hanzesteden

  In Overijssel is de handelsmentaliteit uit de Middeleeuwen nog goed zichtbaar. Met de prachtige architectuur is het makkelijk om u even in een andere tijd te wanen. Wilt u ook meer leren over de geschiedenis van Nederland? Breng dan een bezoek aan één van de vele musea.

  Meer informatie
 • Venetië van het Noorden

  Venetië van het Noorden

  Een bezoek aan Giethoorn betekent een tocht over het water. Zelf aan het roer in een fluisterboot of onder begeleiding van een gids tijdens een rondvaart. Of bent u liever actief bezig? Stap in een kano of in een traditionele Giethoornse punter. Giethoorn is gelegen in nationaal park Weerribben-Wieden, het grootste veengebied in Noord-West Europa.

  Meer informatie
 • Beestachtig genieten

  Beestachtig genieten

  Los rondlopen tussen de apen? Dat kan in de Apenheul. Laat je verrassen door de eigenaardigheden van alle apensoorten zomaar pal voor je neus.

  Meer informatie

Heeft u genoeg inspiratie op gedaan?

Onze receptionistes helpen u tijdens uw verblijf uiteraard graag met alle vragen die u heeft en delen graag hun tips voor de omgeving met u.

Keer terug naar de provincie pagina