Direct naar de contentDirect naar de footer

De leukste uitjes in Limburg

Ontdek de vele bezienswaardigheden in de provincie Limburg. Zowel voor jong als oud zijn er voldoende mogelijkheden voor een gezellig dagje uit.

Alles op een rijtje

 • Zet uw kuiten aan het werk!

  Zet uw kuiten aan het werk!

  De provincie Limburg is een heus fietsparadijs. Trotseer de uitdagende heuvels en neem de mooiste vergezichten in u op als beloning van uw tocht. Met tal van fietsroutes kunt u de heuvels ook naast u neerleggen en kiezen voor de bossen, heide of knusse steden.

  Meer informatie
 • Van grotten tot kasteelruïne

  Van grotten tot kasteelruïne

  Valkenburg aan de Geul is al sinds 1833 een echte trekpleister voor toeristen. Het burchtachtige station intrigeerde de treinreizigers zo dat ze niet anders konden dan uitstappen. Ze ontdekten dan ook de indrukwekkende kasteelruïne met veel natuurschoon in de nabije omgeving. Daarom is Valkenburg ook terecht de oudste toeristenplaats van Nederland. Maar ook vandaag de dag is het nog zeker een bezoek waard.

  Meer informatie
 • Ga op ontdekkingstocht

  Ga op ontdekkingstocht

  In MergelRijk wandelt u, zonder gids, door een sfeervol verlichte grot. U ziet er veel Dino’s en prachtige Miniaturen, Mergel- en Zandsculpturen. NIEUW is DINO adventure, u kunt in deze spannende grot tussen de Dino’s rondlopen en alles over de Dino’s te weten komen.

  Meer informatie
 • Over de grens

  Over de grens

  Tijdens een mini-vakantie in Limburg kunt u ook gemakkelijk op bezoek bij onze buren: België en Duitsland! Hotel Heerlen heeft voor u de leukste uitjes over de grens op een rijtje gezet.

  Meer informatie
 • Beestachtig genieten

  Beestachtig genieten

  GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept al meerdere malen door het publiek gekozen tot Beste dierentuin van Nederland.

  Meer informatie

Heeft u genoeg inspiratie op gedaan?

Onze receptionistes helpen u tijdens uw verblijf uiteraard graag met alle vragen die u heeft en delen graag hun tips voor de omgeving met u.

Keer terug naar de provincie pagina