Direct naar de contentDirect naar de footer

Eilanden in Nederland

In Nederland zijn talloze grote en kleine eilanden te vinden. Sommige bewoond en andere weer niet, allemaal met een eigen karakter. We gaan eilandhoppen vanuit Valk Exclusief hotels!

Pampus

Wie voor Pampus ligt, is letterlijk uitgeteld: zoals de scheepsmannen die na een lange reis in het VOC-tijdperk thuishaven Amsterdam weer in het vizier kregen. Terwijl ze wachtten tot het water hoog genoeg was om de stad binnen te varen, dronken ze zich een stuk in hun kraag. Het huidige eiland Pampus is als werelderfgoed doordrenkt van historie en alleen daarom al een bezoek waard. Vanuit Hotel Almere koerst u zo naar de veerpont die u naar het eiland brengt.

Eiland van Dordrecht

De oudste stad van Holland is letterlijk een eiland. Aan alle kanten wordt Dordrecht omsloten door het rivierwater van de Merwede, Oude Maas en de Noord. Schuifel over de grachten en langs de pakhuizen met hun houten luiken en struin de leukste winkelstraatjes af. Vanuit Hotel Dordrecht is het slechts een kippeneindje naar het historische stadshart.

Kaageiland

Vlakbij Hotel Leiden en Hotel Avifauna liggen de Kagerplassen met daarin het eiland en dorp Kaag, alom bekend bij watersportliefhebbers en de enige bewoonde plek in dit gebied. U komt er met een point die alle dagen vaart.

Waddeneilanden

Bij een eiland lepelt u natuurlijk als eerste het bekende rijtje op. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog staan samen met hun onbewoonde broertjes Noorderhaaks, Rottumerplaat en Rottumeroog bekend als de Nederlandse Wadden. Met alle duinpartijen, bossen en vele kilometers strand kloppen ze zich als het mooiste en grootste natuurgebied van Nederland terecht op de borst. Breng een nacht door bij Hotel Groningen-Westerbroek, Hotel Leeuwarden of Hotel Wieringermeer zodat u de volgende ochtend op tijd de veerboot kan nemen naar een van deze Waddenzee-parels.

Tiengemeten

Net onder Rotterdam ligt in het Zuid-Hollandse Haringvliet een bijzonder natuureiland. Generaties lang ploegden de boeren hier hun akkers, nu is het 17de eeuwse eiland een oase van rust en een paradijs voor wandelaars en vogelaars. Moeras, weilanden, een dijk en stoere runderen vormen het decor. Doe stevige stappers aan en ploeg over de gronden waar nu weer ouderwetse groenten worden geteeld. En na een dag wandelen ploft u heerlijk neer in de bedden van Hotel Rotterdam-Blijdorp of Hotel Nieuwerkerk.

Noordereiland

Rotterdam heeft net als Parijs een heus 'ile' in zijn hart. Het Noordereiland dankt zijn bijnaam Montmartre aan de Maas en de vele kunstenaars en ontwerpers die zich hier hebben gesetteld. Dit deel van de stad werd bedacht om de drukke haven uit te kunnen breiden. Wandel over de imposante Willemsbrug en dwaal langs de karakteristieke gebouwen van het Noordereiland. En daarna? Heerlijk bijkomen op uw kamer in Hotel Blijdorp of Hotel Nieuwerkerk.

Vuurtoreneiland

De enige vuurtoren de hoofdstad vindt u in het Buiten-IJ-gebied bij Durgerdam. Op het drie eeuwe oude Vuurtoreneiland ligt tevens een stoer fort met een prachtig uitzicht op Amsterdam. Regelmatig kunt u met een gids het eiland over. Met een beetje geluk komt u nog ronddartelende lammetjes tegen! De oversteek wordt gemaakt vanaf de Lloydkade in Amsterdam. Overnacht na een dag vol verkennen bij Hotel Schiphol of Hotel Amsterdam-Zuidas.

Noord-Beveland

Een echt eiland is dit stukje Zeeland niet want Noord-Beveland is middels drie dammen en een brug met de rest van de provincie verbonden. Maar tóch een ereplekje in deze lijst. Wie over de dijken van dit dunst bevolkte deel van Nederland trekt, ziet rondom het water klotsen van het Veerse Meer en de Oosterschelde. Neem een kijkje bij de reconstructie van de tempel uit de Romeinse oudheid en bij het monument voor de Waternoodramp van 1953. Daarna is het lekker bijtanken in Hotel Middelburg of Hotel Goes.

Marken

Officieel heeft het kleine Marken de status van schiereiland sinds het eind jaren 50 werd verbonden middels de Zeedijk met het Noord-Hollandse vaste land maar eenmaal op locatie heeft het nog alle contouren van een eiland. Het dorp met zijn huisjes in typische stijl is een toeristische trekpleister van jewelste. Vanuit Hotel Purmerend bent u in een wip in dit unieke stukje Nederland

Eilandhoppen met hetVrolijk Voorjaar arrangement

Eilandhoppen met hetVrolijk Voorjaar arrangement

Boek nu een 3 of 4-daags arrangement inclusief diner en ontbijt en verken op uw gemak de gezellige eilanden en de rest van de omgeving van onze hotels.

Boek nu