Direct naar de contentDirect naar de footer

De leukste uitjes in Drenthe

Ontdek de vele bezienswaardigheden in de provincie Drenthe. Zowel voor jong als oud zijn er voldoende mogelijkheden voor een gezellig dagje uit.

Alles op een rijtje

 • Oer-Hollandse cultuur

  Oer-Hollandse cultuur

  Wij kunnen er geen genoeg van krijgen, de prachtige hunebedden in Drenthe. Het is de perfecte combinatie van natuur en cultuur.Daarnaast zijn het ook nog eens de oudste monumenten van Nederland!

  Meer informatie
 • Verken het authentieke Drenthe

  Verken het authentieke Drenthe

  Aaneengesloten leefgebieden zijn van groot belang voor flora en fauna. Door het samenvoegen van meerdere, kleine natuurgebieden is het Mantingerveld ontstaan. Sta oog in oog met heidekoeien, schapen of shetlandpony’s tijdens uw verkenningstocht.

  Meer informatie
 • Nog groter en stiller...

  Nog groter en stiller...

  Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Het is aangewezen als Natura 2000-gebied. U vindt hier zeldzame dieren en planten.

  Meer informatie
 • Krijg het boerengevoel

  Krijg het boerengevoel

  De Drentse Koe is een echt boerenbedrijf in Ruinerwold en is daarnaast uitgegroeid tot een volwaardig recreatie bedrijf. Bij ons kunnen kinderen heerlijk buiten spelen met nog een heus 'boerengevoel'. Rondrijden op een trekkertje, dieren aaien, springen en klimmen in de grote speeltuin of een potje waarachtig Boerenbiljarten.

  Meer informatie
 • Beestachtig genieten

  Beestachtig genieten

  Wildlands Adventure Zoo Emmen is opgedeeld in de jungle, het poolgebied en de savanne. Hun doel is om bezoekers op een prettige, recreatieve manier te betrekken bij de levende natuur. De combinatie van vaak grote groepen dieren, aangename beplanting en spannende exposities maakt WILDLANDS Adventure Zoo Emmen een unieke organisatie.

  Meer informatie

Heeft u genoeg inspiratie op gedaan?

Onze receptionistes helpen u tijdens uw verblijf uiteraard graag met alle vragen die u heeft en delen graag hun tips voor de omgeving met u.

Keer terug naar de provincie pagina